Followers

Wednesday, 12 October 2016

ESP - Soy Protein Isolate Powder

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

Kod Produk:11003 (850g)


ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung.

Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Hubungi kami untuk kami bantu anda membuat keputusan :)

Nurul Syahida (Syida)
013 921 2767
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

COD Puchong Utama
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Monday, 15 August 2016

Protein Membantu Masalah Kurang Susu Ibu

Bismillah...assalamualaikum sahabat positif kak syida di semua!😊


Ni kak syida nak share testimoni dari seorang customer kami puan Noriah yang konsisten mengamalkan ESP ikhtiar dalam penyusuan anak beliau..😉


ESP sangat membantu puan Noriah dalam bekalkan susu yang mencukupi dan mengenyangkan anaknya dengan lebih lama..😊


Kenapa pulak ESP dapat bantu kenyangkan anak dengan lebih lama?😉


ESP sebenarnya membantu pekatkan susu para ibu yang mengamalkannya..ibu pun dapat kenyang lama jugak tau..😁


Kak Syida sendiri dah memang berpengalaman sendiri merasainya..Alhamdulillah sekarang ni masih menyusu anak kak syida yang in shaa Allah genap 2 tahun bulan ni..😊


Ada tak pembaca blog kak syida yang ada masalah kurang susu dan ingin mencuba ESP ni?


Kak Syida ingin sangat-sangat bantu anda tau..nak whataps tanye-tanya tips menyusu pun boleh jugak..kita sembang-sembang santai je..hehe..


Jika ada yang ingin mencuba, Wassap kak syida dan dapatkan esp dengan harga kasih sayang ye😉

+6 013 921 2767


Friday, 22 April 2016

Bertenaga, sihat, dan mudah jalani ibadah di bulan puasa (SET PUASA SHAKLEE)

Bismillah...Apa khabar semua..selamat hari jumaat..:) 

Bulan Ramadhan ataupun dikenali sebagai bulan puasa hampir tiba..tak sabar kak syida nak tunggu bulan puasa kali ni..

bulan puasa bulan mengumpul pahala dengan giat melakukan amal ibadah..Allah..semoga sama-sama kita dapat kumpul pahala sebanyak mungkin..in shaa Allah..

Sini kak syida dan cadangkan "CADANGAN SET PUASA" kepada sesiapa yang nak sentiasa tampil bertenaga, sihat dan kurang rasa lapar bila berpuasa..

Monday, 21 March 2016

Promosi Energizing Soy Protein Shaklee (Susu Soya Sedap)

Cepat!! Pantas!! Lekaih!! Laju2 GRAB ESP ni..😉😉😉
.
Meh kak syida cerita khasiat esp ni kat korang..😊😊😊
.
====
KHASIAT ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
====
. ✔️ ESP mencerahkan dan menjadikan tona kulit lebih sekata
.
✔️ ESP menghilangkan parut jerawat degil, parut jenis berlubang serta jeragat
.
✔️ ESP menjadikan kulit yang kusam tak bermaya kepada kulit yang lebih sihat serta GLOWING
.
✔️ ESP membantu mengecilkan pori muka dan mengurangkan masalah blackheads / whiteheads
.
✔️ ESP menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebuu serta awet muda
.
✔️ ESP membantu mengawal selera makan bagi mereka yang nak kurus
.
✔️ ESP membantu mencantikkan bentuk badan bagi mereka yang terlampau kurus
.
✔️ ESP memberikan rasa lebih bertenaga bagi mereka yang sering letih dan mudah mengantuk
.
✔️ ESP membantu menguatkan otot rahim bagi mereka yang sedang ikhtiar hamil
.
✔️ ESP membantu wanita hamil untuk kurang rasa letih, sakit-sakit badan, mengatasi masalah kencing manis serta dalam masa yang sama mencantikkan kulit terutama bagi mereka yang ada masalah kulit semasa hamil disebabkan hormon tidak stabil
.
✔️ Baby dalam perut juga mendapat khasiat bila si ibu consume ESP, inshaaAllah baby lahir kulit bersih putih cerah gebuuu
.
✔️ ESP bertindak sebagai milk booster bagi ibu-ibu yang menyusukan baby, inshaaAllah susu lebih banyak dan pekat.
.
Best sangattttt kaann!! Jangan menyesal x cuba sekarang ye!!😆😆😆
.
NAK CUBA??
.
Meh whataps kak syida laju2..:)
.
Your health & beuty consultant,
.
👸Syida
📞013-921-2767


Wednesday, 17 February 2016

Rawat resdung atau alahan makanan seafood dengan Nutriferon Shaklee

nurulsyahidaali.blogspot.my

TESTIMONI NUTRIFERON WANIE & ADIK

Kisah resdung cik adik manis ni. 😍

Cik adik ni suka sangat makan seafood.
cuma dia tak boleh makan seafood yang tak fresh.

last week dia mai sini. 1st meal kat sini buat dia bersin non stop.
hidung dah merah. 😩

sama la dengan wanie..tetibe masa tu mata wanie merah gatal..pipi pon dah rasa gatal
aiyaa.. seafood apakah yg ada dalam kuah kami ni. 😱

wanie terus makan 1 sachet NUTRIFERON..LEGA.
cik adik manis ni tanya wanie "kaklong, ada clarityne tak..clarinase ke.. ada tak?"

"alaa dik..umah akak takde ubat selsema tu. ni bersin tetibe resdung la ni. nah amik Nutriferon 1.. try makan"

dalam 15 minit lepas tu dia keluar bilik senyum2..BERSIN & GATAL HIDUNG HILANG TERUS.

esoknya melantak seafood lagi..sampai ayah pesan..jaga2 nanti gatal lagi..
dia kata "takpe, Nutriferon ada kaann" 😂

alhamdulillah..boleh elak makan ubat bila ada option "ubat resdung" yang semulajadi kan.

dan esok esoknya walaupun makan seafood takde dah mai bersin n gatal2 tu. alhamdulillah. 😍

Simpan sekotak Nutriferon kat rumah tau. letak clarinase jauh2 hihi 😁

=============

🍃9 FUNGSI NUTRIFERON?🍃


⚡️💥Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia.

Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.


⚡️💥Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang meransang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser.


⚡️💥Ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.


⚡️💥Melindungi daripada influenza - ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza)


⚡️💥Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan dan gaya hidup aktif.


⚡️💥Melambatkan penuaan - formula uniknya meransang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.


⚡️💥Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaaa. Misalnya, kembung, mual dan muntah.


⚡️💥Mengurangkan simptom menopaus - membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolesterol tinggi, masalah peredaran darah dll.


⚡️💥Mengurangkan gejala PMS - terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan dan masalah tidak dapat tidur dan mood swing.

Jika anda ingin mencuba, hubungi syida 013-921-2767

Kita hanya berusaha, Allah yang menyembuhkan..in shaa Allah..😊


Friday, 4 December 2015

Alhamdulillah Terima Kasih Allah #5


Assalamualaikum dan selamat pagi semua! semoga sihat dan ceria selalu hendaknya.. :) Alhamdulillah terima kasih Allah masih diberi peluang dan ilham untuk menukilkan entry di blog ini..:)

"Lihatlah pada apa yang ada barulah kita bersyukur dan jangan dikenang apa yang tiada nanti kita kufur".

Allahu...kadang-kadang Syida sendiri terlalu melihat pada apa tiada sama dengan apa yang orang lain ada tapi Syida tak ada..sama la tu kan.. :)

Kena banyak lagi baiki diri ni..semoga kita sama-sama jadi insan dan khalifah Allah yang sentiasa bersyukur..in shaa Allah..aamiin.

Semoga bermanfaat untuk anda di dunia dan akhirat..:)

with love,
Syida 013 921 2767

Thursday, 3 December 2015

Alhamdulillah Terima Kasih Allah #4


Assalamualaikum dan selamat pagi semua!

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Sudahkah anda menyebut Alhamdulillah hari ni?? kalau korang dah baca sampai sini sah-sah dah sebut Alhamdulillah sebanyak tujuh kali..:)

Semoga bermanfaat dunia dan akhirat.. :)

with love,
Syida 013 921 2767

Wednesday, 2 December 2015

Alhamdulillah Terima Kasih Allah #3


Assalamualaikum dan selamat pagi semua! :) Semoga hari ini hari yang lebih baik buat diri kita berbanding hari-hari yang sebelumnya.. :)

Panjatkanlah kesyukuran kita kepada Allah pada hari ini kerana masih diberi kesempatan untuk hidup di dunia, masih diberi ruang untuk menambah stok-stok bekalan ke akhirat destinasi yang kekal abadi, dan juga masih diberi kesempatan untuk merealisasikan tujuan penciptaan manusia sebagai khalifah Allah di muka bumi ini.

Bersyukur dengan kurniaan Allah S.W.T walau apa jua keadaan yang kita hadapi samada keadaan yang kita suka mahupun keadaan yang kita tidak suka..

Semoga perkongsian Syida hari ni bermanfaat untuk kita di dunia dan juga di akhirat. in Shaa Allah..aamiin..

With love,
013 921 2767

Tuesday, 1 December 2015

Niatlah Segala Kebaikan Yang Dilakukan Hanya Kepada Allah


Assalamualaikum dan selamat pagi semua! :) Syida doakan semua pembaca blog Syida akan diberikan kesihatan yang baik oleh Allah..aamin..

Perkongsian Syida pagi ini berkisarkan tentang niat hanya keran Allah..Kebetulan Syida terbaca perkongsian dari Prof Muhaya seperti di dalam gambar di atas (sumber dari encik google)..:)

"Segala amalan memberi makna bila niat hanya kerana Allah. Jika tidak alangkah sia-sia nya nyawa kita hari ini jika hanya mencari penghargaan manusia."

Allah..semoga kita semua tergolong di dalam golongan orang-orang yang sentiasa berniat hanya kerana Allah dan juga tergolong di dalam orang-orang yang tidak sia-sia..in shaa Allah..aamiin.

with love,
Syida 013 921 2767

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...