Followers

Monday, 31 August 2015

Pedih Ulu Hati Semasa Mengandung


Assalamualaikum..Seperti yang di janjikan, Syida nak share pengalaman atau kenangan Syida semasa kena pedih ulu hati. lihat di sini.


muka lapar..baby dalam perut yang lapar tu..hehe..gambar ni gambar malam raya 2014.. tak dapat balik raya di terengganu..sob sob sob..turn sebelah hubby dulu..hehe

Teringat pulak pengalaman Syida kena pedih ulu hati. Masa tu mengandungkan si anak bujang Aqeef Razin sekitar 8 bulan. Memang sangat lah tak tahan (atau Syida ni manje sangat :p) bila kena pedih ulu hati. 

Kebetulan pulak bulan puasa dan perut masa tu ada waktu makanan tak masuk. Allah..memang terasa diuji oleh Yang Maha Esa. Syukur Alhamdulillah dengan ujian dan cabaran yang tak seberapa bagi insan kerdil seperti Syida ni. Orang lain hebat lagi Allah uji tau! ~mood insaf~

Cara nak hilangkan pedih ulu hati ni, Syida cuba dengan produk yang dijual dipasaran iaitu G******n. Alhamdulillah berjaya hilangkan pada masa sakit tu tapi keadaan pedih ulu hati tu datang balik di lain hari. Banyak kali Syida cuba makan produk ni tapi bagi Syida kurang berjaya menghilangkan sakit yang Syida alami. Mungkin tak serasi dengan Syida kot..

Syida cuba pulak dengan produk lain. Alhamdulillah Allah bagi hilang terus pedih ulu hati tu dan dah tak kena lagi lepas Syida amalkan makannya. Apa yang Syida makan?? :)

Syida cuma ambil ESP dan Peppermint Ginger Plus dari produk Shaklee..Alhamdulillah Syukur sangat-sangat. Syida pun yakin dengan produk keluaran Shaklee kerana ada sijil halal dari Jakim dan juga dibuat dari bahan-bahan semulajadi. #SyukurSelalu


Siapa-siapa yang nak order atau nak tau pasal Shaklee bolehlah contact Syida ya..:)

Syida 
013 921 2767
Pengedar Shaklee yang sah dan KOMITED!

8 comments:

  1. Eyda pernah kena pedih ulu hati masa pregnantkan anak ke2.(time tu tak kenal shaklee lagi) hehe memang seksa..Alhamdulillah anak yg ke3 ke4 ni memang ambil peppermint ginger plus.Bestfriend kot ! Perut pun tak sebu 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..sampai jadi bfriend ye..sama la syida pun..mmg xleh tinggal..hehe

      Delete
  2. Kadg2 pedih gak ulu hati bila minum air gas.
    Terus amik 3-4 bijik peppermint ni utk kasi lega skit badan sbb angin dah masuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang-kadang boleh jadi sbb perut kosong atau masuk angin..dan juga sbb perut dah berasid..:)

      Delete
  3. Memang seksa kena pedih ulu hati ni. Masa pregnantkan Ilham dulu selalu kena, sebab masa tu tak jumpa Shaklee lagi. Pregnant yg second, Eina ambil Peppermint, Alhamdulillah sangat membantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dah jumpe penawar kan...:) sama syida pun makan peppermint jgk...:)

      Delete
  4. Replies
    1. betul2...dapat pulak bulan sept bulan promo ESP...sangat lah berbaloi..:)

      Delete

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...