Tuesday, 4 November 2014

MAKANAN TAMBAHAN KETIKA MENGANDUNG...



Assalamualaikum warahmatullah hi wabarakatuh...


Hari ni Syida rasa nak share suppliment yang Syida makan masa mengandung..




Penemanku sentiasa dihari2 preggyku... :)


ESP
OSTEMATRIX
VITA-C
B-COMPLEX
VITA-LEA
OMEGA GUARD


Alhamdulillah kesan yang amat positive kepada saya...



..................................................................................................................................................
Vitamin yang perlu diambil oleh ibu yang mengandung adalah seperti :-
  • Protein (ESP)
  • Multivitamin yang lengkap dengan zat besi (VITA-LEA)
  • Vitamin B-Complex yang lengkap dengan folic acid (B COMPLEX)
  • Vitamin C (VITA-C)
  • Kalsium (OSTEMATRIX)
  • Omega (OMEGA GUARD)
FUNGSI VITAMIN
Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah :-
  • Protein : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.
  • Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.
  • B-Complex : penting untuk pembinaan sel darah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.
  • Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.
  • Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.
  • Omega : membantu pembentukan sel otak. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke-4 kehamilan (trimester ke-2).

2 comments:

  1. Memang lebih bertenaga kan bila pregnant ambil set hamil Shaklee ni.. customer saya pun ramai yg bagi feedback yg sama.. harap-harap nanti giliran saya pula.. hehe.. sebab masa pregnant yg lepas, saya belum kenal Shaklee.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu irda bay...memang bertenaga...syida memang ambik full set sejak dari awal pregnant..banyak sangat benda nak share dengan orang di luar sana kelebihan shaklee ni... :)

      Delete

Followers

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CK Free Auto Backlink\ SEO-Ping Check Page Rank Backlink - OhDunia.my Active Search Results