Monday, 10 November 2014

Kisah Syida dengan OMEGA GUARD

Salam sejahtera...Isnin yang damai...wah damai gitu kan... :)

Hari ni macam nak share pasal Omega Guard sikit sebab bulan ni kan promo..rugi la tak grab kan...kelebihan dia sangat menakjubkan...

Syida start consume Omega ni masa
trimester kedua mengandung...

Omega Guard Shaklee ni mengandungi DHA dan EPA yang dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan...

Kenapa Syida ambil Omega ni?? dah ada jawapannya kan..hehe..semestinya disebabkan minyak ikan tulen ini dapat membantu otak bayi dari peringkat awal pembentukkannya..DHA dan EPA sangat penting untuk otak dan mata bayi...tahukah anda yang otak bayi mengandungi 70% asid lemak omega 3 -DHA dan EPA.

Syida memang nak yang terbaik untuk anak zuriat dan keturunan Syida...Siapa tak nak yang terbaik untuk keturunan dia kan...Semua orang pun nak..betul tak?
Masa pantang pun Syida makan Omega ni...senang cerita time mengandung, berpantang dan sampai sekarang masih makan Omega lah...hehe...

Pengalaman Syida masa pantang...nak dengar tak??hehe...Omega merupakan superhero yang membantu Syida mengurangkan bengkak susu...satu hari masa pantang Syida diuji dengan bengkak susu...sakit hanya Allah sahaja yang tahu...ada kawan Syida sampai kena buat minor surgery disebabkan bengkak susu dan susu dah basi dalam "miss B dia"..takutnya la kena sampai tahap tu..

Syida cuba dengan makan Omega 3 biji...Alhamdulliah Allah bagi bengkak susu tu kurang dan semakin hilang...Alhamdulillah sehari sahaja Syida diuji dengan bengkak susu tu...syukur sangat dah hilang...sakit sangat...

Kenapa ya Omega membantu Syida kurangkan bengkak susu tu?? :)

Omega ni dapat melancarkan pengaliran susu dalam duktus (salur) susu. Perasan tak yang susu ibu ni berminyak2...kalau yang pam susu letak dalam botol dan biarkan seketika mesti perasan susu akan terpisah dua...yang atas tu berminyak2 atau orang cakap tu la lemak susu...

Omega mencairkan lemak2 susu jadi duktus susu clear dari sebarang tempelan lemak2...mak senang la susu nak keluar..."miss B" jadi bengkak kan disebbkan susu yang tak dikeluarkan...betul dak? hehe...

Apa yang perlu kita buat ialah pam atau perah keluar untuk disimpan sebagai stok atau beri terus pada baby..Jika tidak susu yang tersumbat lama akan bertukar jadi nanah..bila dah jadi nanah tu yang kena operate buang...masa tu dah tak boleh bagi baby dah sebab susu dah kena infection..

Panjang lebar cerita Syida hari ni...Harap kawan2 sabar membaca ya! :)

Dan Syida harap post Syida ni dapat membantu kawan2 di luar sana...

Sekian...


Your Shaklee Independent Distributor,

Nurul Syahida Binti Ali
ID: 1113081
Call/SMS/WhatsApp: 013-9212767
Email: nurulsyahidaali@gmail.com
COD Area: Puchong, Ampang, Petaling Jaya

No comments:

Post a Comment

Followers

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CK Free Auto Backlink\ SEO-Ping Check Page Rank Backlink - OhDunia.my Active Search Results