Apa Beza ESP (Energizing Soy Protein) dengan Soy Protein Lain dan Siapa perlukan ESP?


Perbezaan ESP(Energizing Soy Protein) dengan Soy Protein Lain
ESP (Energizing Soy Protein) :

- dihasilkan di bawah program khas Identity Preservation Program (IPP)
- tidak diubahsuai secara genetik (non -GMO) 

- mengandungi 9 jenis asid amino ( histidine, lysine, leucine, isoleucine, methionine, phenylalanine, tryptophan, valine & theonine) yang penting & diperlukan tapi tak dapat dihasilkan oleh badan kita. 

-tidak mengandungi kolestrol (protein dari tumbuhan tiada kolestrol) 

- tidak mengandungi uric asid

- ditambah dgn kalsium 

- diproses dgn air & tidak diproses dengan alkohol (proses dgn alkohol akn hilangkan nutrient isoflavones, genistein & daidzen dlm kacang soya). 

- 1 hidangan ESP (3 sudu besar) = 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu. 

- indeks glisemik yg sangat rendah (39). Bila GI rendah, tak akn akibatkan peningkatan gula & insulin dlm darah (terutama bg diabetic). 

-diproses dgn suhu rendah (protein musnah pd suhu tinggi)


Siapakah yang perlukan ESP?

- ESP sesuai untuk semua golongan. Tidak digalakkan bagi bayi di bawah usia 1 tahun dan golongan yang ada kesukaran untuk memproses protein.


Antara golongan yang sesuai mengambil ESP :

🌷ibu hamil 

🌷ibu menyusukan baby 

🌷ibu dalam pantang 

🌷pelajar 

🌷golongan pekerja 

🌷warga emas 

🌷wanita 

🌷lelaki



Semoga info tentang 5 Tips untuk bantu anda pilih sumber Protein yang betul bermanfaat untuk anda..

Kalau nak tau lebih lanjut tentang protein ESP (Energizing Soy Protein) atau nak cuba protein ESP ni, boleh hubungi kami:


Nurul Syahida (Syida)

013 921 2767
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
COD Puchong Utama

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post