Sunday, 17 September 2017

Sakit Lutut

Syida ade cerita sakit lutut di mana Syida sendiri yang mengalaminya..Semoga menjadi panduan kepada pesakit-pesakit lutut di luar sana..

Semoga ada manfaat dalam sharing Syida ni untuk korang..aamiin

Ceritanya begini...

Alhamdulillah Allah uji Syida untuk rasa sakit lutut bermula 1 ramadhan tahun ni 2017..Sebelum start puasa tu da rasa sikit-sakit kat lutut sebenarnya tapi 1 ramadhan tu dah sakit sangat..

Sakit tu, Allah saje yang tahu..memang langsung tak boleh nak sujud..

Sedih sangat sebab dah biase sujud time solat tapi tiba-tiba kene pakai kerusi plak untuk solat..

Dah lah bulan puasa di mana semua umat islam duk pakat kejar pahala kan..

Syida terpaksa guna kerusi untuk perbuatan solat sujud dan duduk dalam solat tau..Allahu..gini rupanya sakit lutut..

Selalunya dengar orang-orang tua je sakit lutut..tak sangka plak diri sendiri yang kena..

Sakit plak tiba-tiba..tak tahu sebab apa..bila sakit, air mata je lah kuar..sampai kene marah dengan encik suami..😂😂

Ye laaa..orang kalau dah sakit cakap lah nak gi klinik or hospital kata suami..ni nangis..masalah tak kan selesainya dengan air mata..hihi..

2 ramadhan pergi lah hospital..Bila pergi hospital, merasa lah kene inject ubat tahan sakit dan merasalah jugak lutut kene Xtray di bulan mulia..Alhamdulillah doktor cakap tak ade apa-apa..

Asal2 doktor suspek kut2 ade gout..syukur padaMu Syida tak ada sakit gout tu..❤❤

So doktor cuma bekalkan ubat sapu Paneflex dengan ubat tahan sakit..best plak sapu Paneflex tu sebab rase sejuk berangin je kat lutut..😊😊

Ubat tahan sakit syida makan 3 ramadhan dan 4 ramadhan..5 ramadhan dah boleh sujud macam biasa..Alhamdulillah syukur..

Dalam masa sama, Syida ikhtiar dengan makan Collagen untuk sakit lutut waktu berbuka dan waktu bersahur dan masih continue makan collagen tu..

Selain collagen ade jugak topup dengan vitamin-vitamin lain..

Alhamdulillah..syukur..TQ Allah..


Nak tau lebih lanjut pasal Collagen Powder boleh klik di sini.



Atau boleh hubungi kami jika anda berminat dengan Shaklee Collagen Powder untuk kami bantu anda membuat keputusan :)

Nurul Syahida (Syida)

013 921 2767
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
COD Puchong Utama

Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Followers

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CK Free Auto Backlink\ SEO-Ping Check Page Rank Backlink - OhDunia.my Active Search Results