Friday, 15 September 2017

Ilmu Bisnes Jalanan

Malam ni Syida nak share kelas yang Syida join masa bulan Julai 2017..Best sangat kelas ni...Syida pernah share dekat facebook tapi belum lagi Syida share kat blog..

Semoga dengan sharing dekat blog boleh menjadi panduan Syida dan kawan-kawan dimasa hadapan..semoga bermanfaat untuk semua insya Allah..


Pertamanya,
Syida nak ucapkan terima kasih MAM Amir Marzuki Master dalam team Shaklee Syida kerana berkongsi pasal ilmu bisnes jalanan yang beliau dapat dari Tuan Key Deen..

Bukan biasa-biasa Tuan Key Deen ni..Luar biasa walaupun penampilan sangat biasa dengan t-shirt RM10, pakai seluar track dan kasut sukan je..


Inspired sungguh!

Antara Tips bisnes yang di kongsi kat kelas MaestroElite# :

1. Nak berniaga tak perlu malu-malu sampai nak bercakap dengan orang pun semacam akan terkeluar emas dari mulut..hihi..kene berani bagitau orang yang kita ni berniaga..

2. Siapa target kita.. dengan siapa kita nak berjual beli la ni..😊

3. Perlu keluarkan sedikit duit untuk buat pelaburan marketing supaya orang kenal kita ni siapa dan jual apa..

4. Wajib kene ada ilmu..samada membaca atau cari guru atau mentor yang betul..

5. Jangan tamak.. nak cepat kaya tak perlu buat pinjaman juta-juta untuk cepat untung..biar bermula dar bawah..

6. Duit datang dan pergi..tapi Ilmu, Networking, Experience kekal sampai bila2..jadi jangan kedekut untuk cari Ilmu, Networking, Experience..

7. Buat viral post..support each other dalam group..bersatu bantu sesama dalam group bisnes..

8. Tunjukkan Self Branding instead vs Product Branding..

Untuk point nombor 8 ni teringat plak masa raya ade sedara mara yang panggil Syida Shaklee

Berjayakah Self Branding tu? Hehe..

Alhamdulillah terpilih berada di bawah empayar Maestro..seronok sangat sebab sentiasa belajar ilmu baru...kawan-kawan dalam team pun sangat-sangat best!

Nak jadi salah seorang dari team kami? jum-jum! 

Hubungi kami jika anda berminat nak sertai team kami.. :)


Nurul Syahida (Syida)

013 921 2767
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
COD Puchong Utama

Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Followers

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CK Free Auto Backlink\ SEO-Ping Check Page Rank Backlink - OhDunia.my Active Search Results