Tuesday, 18 August 2015

Menu lunch : ikan singgang :)




Salam tengahari kawan-kawan..tengah makan ke atau masih tengah masak..hehe..tak tau nak masak apa daaa...hihi..ni la dialog yang selalu di ungkapkan bagi orang-orang malas macam Syida ni..haha..semoga Syida semakin rajin untuk masak..kikiki..


Hari ni menu untuk makan tengahari Syida ialah singgang ikan sardin atau orang terengganu panggil ikan layyang (selayang)...ni la menu kegemaran Syida..hehe..Mak Syida selalu cakap senang masak untuk Syida sebab suka makan ikan singgang je..tambah kalau ada budu ada sambal belacan memang terangkat la..fuhhhh sedap...hihi..

Mudah sangat je buat singgang ni...tp rasanya sepanjang kawin dengan encik Muhammad Amiruddin ni, hari ni hari kedua Syida masak singgang kot..sebab suami Syida tak minat..maklumlah perut suami Syida ni perut orang nogori..kalau tak berlemak bersantan tak sah..haha..Tu yang Syida malas nak masak singgang ni sebab makan sorang-sorang je..huhu..
First time masak dulu pun sebab mengidam nak makan masa pregnant..hihi..

Syida buat singgang simple sangat je..ada jugaj orang letak macam-macam dalam singgang..Syida cuma letak: 

Bawang putih
Bawang merah
Ikan sardin/selayang
Lengkuas
Cili besar
Asam keping
Kunyit hidup
Sedikit garam
Serbuk perasa

Haaaaaa...senang sangat kan..:) maka jadi la ikan singgang..:) kalau buat dengan ikan aya atau orang bandar panggil ikan tongkol lagi sedap marveles gitu..makan nasi panas plak..sodap..hihi..

Sekian celoteh menu tengahari Syida hari ni..(gambar ikan singgang versi Syida) 

Siapa-siapa yang nak order atau nak tau pasal Shaklee bolehlah contact Syida ya..:)

Syida 
013 921 2767
Pengedar Shaklee yang sah dan KOMITED! 

12 comments:

  1. Adeii..sgt menggoda jiwa makyong nih!

    ReplyDelete
  2. Syida... fmly aku nye versi color kuning sbb letak kunyit hidup;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak pun letok kunyit hidup gop tu...mungkin kurang kunyit tu kot...hehe

      Delete
  3. Master syida, hidang skali ngan sambal belacann.. Fuhhh. Memang menambah.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syida tak sempat wat sambal belacan wawa...kalau takkk....hehehe...tapi syida makan dengan sambal hitam legend...perghhhh makan sampai 2 kali..hehe

      Delete
  4. Hahaha, CP pun peminat singgang jugak , hehehe ! mabeles ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn...mabeles!! Syida memang suka sangat...hehe

      Delete
  5. Dah lama tak makan singgang. Terliur la pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak!hehe...nanti boleh la Tengku Sofia buat jugak..senang je tu...hehe

      Delete
  6. Replies
    1. aah...singgang daging pon sodap kan... :)

      Delete

Followers

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CK Free Auto Backlink\ SEO-Ping Check Page Rank Backlink - OhDunia.my Active Search Results