Friday, 12 December 2014

HEALING CRISIS / PROSES PENYEMBUHAN DAN PEMULIHAN

Assalamualaikum pembaca yang dikasihi... :)

.

Malam ni Syida ade kelas alam maya bertajuk : MAKAN SUPPLEMENT, KESAN MAKIN TERUK??! Kelas di lead oleh Master Zaharati... :)

.


Best tau tiap2 malam ada kelas alam maya ni...boleh tambahkan ilmu di dada...:)

.


Tajuk MAKAN SUPPLEMENT, KESAN MAKIN TERUK??! kita boleh katakan dengan perkataan mudah ialah healing crisis...apa tu healing crisis??? hehehe...jum kita tengok :)

.



Healing crisis boleh la kita tafsirkan sebagai:

-proses penyembuhan, 

-proses pemulihan, 

-proses tindak balas badan, 

-proses penyembuhan yang dialami selepas mengambil supplement kesihatan,

-proses penyinhkiran penyakit atau toksin dalam badan yang dah lama bertapak atau "buat rumah" dalam badan kita tanpa kita sedari.,

-proses dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas.

.


Adakah setiap orang akan mengalami simpton atau petanda yang sama??:) 
Jawapannya mestilah tidak...tapi kenapa ya?? hehehe...

.


Ya...mesti la tak sama kerana:

-Bergantung kepada toksin dalam badan kita sebab setiap orang makan makanan yang berbeza dan setiap orang makan makanan yang bermacam-macam dalam kehidupan sehari-harian...Bayangkanlah berapa banyak "RACUN" yang dah masuk dalam badan kita tanpa kita sedari kan...

-bergantung juga dengan faktor usia, berat badan dan amalan diet kita sehari-harian.

-tindak balas akan bergantung kepada ketahanan atau toksin dalam badan masing-masing.

.


Bila pulak proses healing crisis ni berlaku?? :)
Ada orang cepat je berlaku dan ada orang lambat plak...masing-masing berbeza..

-Ada yang cepat seawal sehari selepas pengambilan suplement..Ada yang 1 hingga 2 bulan. Ada yang sampai ke 3 bulan.

-Ada juga pendapat mengatakan yang kita akan alami healing crisis ni seawal 3 hari pengambilan dan berlanjutan sehingga toksin dalam badan masing-masing benar-benar 'HILANG' atau 'KELUAR'.

Kata mama Ena yang mamacery cakap kalau tak sampai 90 hari lagi jangan berhenti walaupun ada healing crisis.

.


Proses healing crisis berlaku disebabkn oleh proses penyembuhan sedang berlaku. Maksudnya penyingkiran toksin atau penyakit  keluar dari dalam badan kita.

Analoginya, contohnya macam kita nak bersihkan paip air lama, sebelum keluar air jernih, pasti karat-karat yang keluar dulu kan? hehehe... :)


cukup setakat ini dulu la sharing syida malam ni..ada lagi sambungannya...cumanya syida rasasudah mengantuk pulak...tadi tak perasan pun yang dah pukul 1 pagi sebab sibuk dan syok sangat duk menyebarkan ilmu kepada orang lain...hehe..nanti syida akan sambung lagi yea...


Assalamualaikum... :)

No comments:

Post a Comment

Followers

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CK Free Auto Backlink\ SEO-Ping Check Page Rank Backlink - OhDunia.my Active Search Results