Followers

Friday, 17 October 2014

Stay At Home Wife (SAHW) aka Suri Rumah

Assalamualaikum warahmatullah hi wabaratuh...

berbalik kepada title entri ni, rasanya ramai isteri2 di luar sana menginginkan untuk menjadi suri rumah...Termasuklah Syida juga...Tapi sungguh tak ku sangka dah menjadi kenyataan untuk menjadi suri rumah... Adakah kerana
the power of Doa yang tanpa sedar percakapan Syida selama ni dah menjadi doa..

Meh nak cerita sikit kisah Syida yang membolehkan Syida boleh jadi SAHW..Ni kisah benar tau...memang tak akan ada sama dengan orang lain tau..Esklusif gitu kan... :)

Syida kahwin dengan Amir pada 30 Ogos 2013..Kalau tak silap Syida pada Dec 2013 kami disahkan bakal menimang cahaya mata pada 26 Ogos 2014...Tu due date yang doktor bagi la...Gembira tak terkata la Allah nak bagi cahaya mata kan...Dah tak payah nak stress dengan orang bertanya bila nak mengandung...Apa punya soalan daa...Tu kan kerja Allah..Mana la kita tau kan...(tetiba ter"emo" la pulak.. hehe )

Syida pergi kerja macam biasa membawa perut ke ofis hari silih berganti...hehe...macam apa je kan ayat Syida ni..haha...Syida kerja sebagai Account Receivable Executive di syarikat CMA CGM Shared Services Sdn. Bhd masa tu..Kerja di bahagian account ni agak stress juga bila closing..Tanya la orang yang kerja buat account kalau tak percaya..hihi..

Ramai kawan2 duk tanya macam mana dah ada baby nanti...siapa nak jaga..bla bla bla...macam2 la soalan orang kan..Mulut Syida duk sentiasa sebut yang lepas bersalin nanti Syida tak datang ofis dah...Dah diberhentikan kerja oleh en suami...Syida cakap yang Syida akan jaga baby sendiri...hehe...ayat melawak je kot masa tu..tapi boleh dikatakan memang sentiasa sebut yang akan diberhentikan kerja...

Ya Allah, sesungguhnya Allah tu Maha Kaya dan Maha Mendengar...memang Syida tak perlu pergi kerja dah lepas bersalin dah diberhentikan kerja kerana syarikat yang Syida kerja tu nak tutup di Malaysia dan akan dipindahkan ke India..

Nampak tak the power of Doa kat situ...Kita tak sedar pun dalam kita bercakap sebenarnya kita berdoa...Alhamdulillah sekarang Syida seorang suri rumah...dan suami Syida pun cakap jagalah baby dulu sebelum nak cari kerja lain...tak payah kerja pun tak apa just focus kat baby...Alhamdulillah syukur sangat...

Your Shaklee Independent Distributor,

Nurul Syahida Binti Ali
ID: 1113081
Call/SMS/WhatsApp: 013-9212767
Email: nurulsyahidaali@gmail.com
COD Area: Puchong, Ampang, Petaling Jaya




7 comments:

  1. Alhmdulillah..sungguh, DIA mendengar isi hati kita..

    Tahniah Syida! And welcome to Domestic Engineer aka WAHM ( working-at -home-mom)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...TQ Ena for support!! :)

      Sekarang sedang beusaha from SAHW ke WAHM pula...hehe..

      doakan Syida WAHM yang berjaya suatu hari nanti..aamiin..

      Delete
  2. Alhamdulillah, tahniah syida... doakan wawa dapat baby yem.")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..terima kasih wawa...Syida doakan wawa juga diberi rezeki anak insyaAllah...aamiin

      Delete
  3. Alhamdulillah..tahniah syida..same la kite..lps pregnant trus benti keje hehe insyaAllah ada rezeki lain yg Allah nk bg kn..yg best dpt ngadap baby 24hours hehe ☺️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Zarina...aamiin...insya-Allah ada rezeki untuk kita...cuma perlu yakin dan percaya dengan Allah...

      betul tu...best dapat ngadap anak 24hours...rasa macam x sanggup nak berpisah dengan anak kan...hehe :)

      Delete

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...